Festes de Moros i Cristians del Campello

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

Notícies

> Notícies Festa > Anteriors >L'AVÍS DE FESTA DE LARRAIX

 

L'AVÍS DE FESTA DE LARRAIX

px

19/09/2011 a les  16'13

IX Concert de música festera per a dolçaina i tabal del Campello.

Ja arriben les Festes Majors del Campello, i la Colla Larraix un any més és l'encarregada de fer l'avís, este diumenge 25 de setembre a l'Auditori Pedro Vaello de la Casa de la Cultura, a les 20:00 hores. Una vesprada de luxe.

L'AVÍS DE FESTA DE LARRAIX

 
La colla de dolçainers i tabaleters Larraix va nàixer al Campello ja fa més de setze anys, als finals dels vuitanta. Aprofitant un curset d'estiu de dolçaina, s'agruparen una colla molt divergent on trobaven des de músics fins simplement amants de la cultura i tradicions del nostre país.
 
Finalitzat aquest curset, per a no pedre el poc aconseguit, decidiren fer-se avant amb un projecte per a mantindre i recuperar el só característic i cerimoniós de la nostra cultura valenciana, el só de la dolçaina i el tabal. Així que van introduir a l'escola de música municipal tots dos instruments.
 
Malgrat les dificultats del camí, durant aquest temps van continuar impartint-se classes i eixint al carrer per els pobles de la contornada.
 
Passet a passet la colla del Campello continuava formant-se, i el 25 d'abril de 1996, adquiriria el nom de Larraix i el vaixell de casc de dolçaina que representa les arrels marineres del poble.
 
L'últim punt d'inflexió el trobem a l'estiu de dos-mil ú quan la colla va adquirir caràcter oficial amb la constitució com "Associació Colla de dolçainers i tabaleters Larraix del Campello".
 
Anar a la web de la Colla Larraix

px
© 2006-2019 festesdelcampello.cat