Festes de Moros i Cristians del Campello

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

Notícies

> Notícies Festa > Anteriors >L'AMBAIXADA MORA VA SUPERAR LES PREVISIONS MÉS OPTIMISTES

 

L'AMBAIXADA MORA VA SUPERAR LES PREVISIONS MÉS OPTIMISTES

px

23/10/2006 a les  16'17

Encara que la Junta va muntar enguany el Castell fester quasi al fons de la Plaça de l'Ajuntament per a aprofitar al màxim l'aforament del recinte urbà i va instal·lar una tribuna per a l'acte del parlament, estes mesures van resultar insuficients degut al miler de persones que van acudir a presenciar esta escenificació festera. De totes maneres, això sí un poc estrets, els assistents van poder gaudir d'este acte fester representatiu de les festes campelleres que cada any no sols es consolida sinó que supera la seua posada en escena.

L'AMBAIXADA MORA VA SUPERAR LES PREVISIONS MÉS OPTIMISTES

 
Com era d'esperar, després de la primera ambaixada als peus de la Torre de la Illeta, que va tindre lloc el dia anterior com a acte final del Desembarcament de les forces sarraïnes, a la arribada de la Capitania d'Aín Karim al capdavant de les forces del bàndol moro enfront del baluard fester on es trobaven els representants cristians, capitanejats per les gents de Jaume I, després d'un primer intent infructuós per a aconseguir la rendició i pagament de tributs dels defensors de la creu, va tindre lloc l'enfrontament dialèctic dels ambaixadors dels dos exèrcits contendents.
 
Tant el representant els moros (Francisco Baeza) com el cristià (Francisco Vaello) van estar i, en moments, van superar les esperances posades en els mateixos, interpretant els seus papers amb mestria i demostrant bones dotes en la declinació dels textos oficials. Van ser capaços d'implicar als presents creant l'ambient esperat i proposant interpretacions personals que van deixar en l'aire un dolç sabor de germandat al finalitzar la seua actuació.
 
L'acabada de crear "Colla escènica" formada integrament per festers, va sorprendre novament amb la seua actuació aconseguint traslladar als presents a altres temps més nobles on les disputes s'arreglaven cara a cara. Les felicitacions de tots no es van fer esperar pel treball ben fet d'estos "leones" de l'escena festera.

px
© 2006-2019 festesdelcampello.cat